1-op-1 coaching

Creëer versnelling door vertraging met een gecertificeerde coach. Kom uit je hoofd en in beweging naar wat je écht wil.  

 

Uit je hoofd en in beweging naar wat je écht wil 


Met 1-op-1 coaching aan de slag met jouw persoonlijke doelen. Als gecertificeerde ICF PCC coach haal ik je even uit de hectiek van alle dag en werk ik intensief met je samen. In een veilige omgeving staan we stil bij – en werken we richting –  jouw doel. 

Je krijgt inzicht in wat écht belangrijk is voor jou. Samen werken we aan bewustwording en gaan we actiegericht te werk. Onderweg leer je meer over wat jou drijft, ondersteunt én in de weg staat.

Met als eindbestemming rust in je kop, gericht in actie en uit je zelfgebouwde gevangenis!

1-op-1 coaching wandelcoaching

Herkenbaar? 
Ergens ben je avontuurlijk ingesteld. Gek op reizen, natuur, nieuwe dingen leren. Je wil vooruit, bent nieuwsgierig, voelt je voor veel verantwoordelijk, plus houdt ervan om lekker bezig te zijn. Op zich heb je niks te klagen, alleen…toch knaagt er iets.

Je bent met van alles bezig. Voelt je nog vaak onzeker. In je hoofd wel 25 tabbladen open. Zo veel vragen, zo veel ideeën, twijfels, zo veel te doen. Argh, kon dat hoofd maar eens uit. 

Na een drukke dag ervaar je weinig voldoening. En je lijkt maar niet toe te komen aan wat je eigenlijk wil en zelfs daar twijfel je over. 

I'VE BEEN THERE!
Inmiddels weet en kan ik gelukkig beter. Jou gun ik ook die rust en vrijheid. 


Wat is coaching? 

En hoe weet je welke vorm van coaching bij je past?

In deze video leg ik het verschil uit tussen de 2 belangrijkste coachvormen, mijn manier van coachen én andere vormen van begeleiding die soms met coaching worden verward, zoals advies of therapie. 


Hoe kan ik je ondersteunen?

Mijn manier van 1-op-1 coaching is iets anders dan advies, counseling of therapie. Ik ga niks voor je ‘oplossen’ of je vertellen wat jij ‘moet’ doen. Mijn vertrekpunt is dat, als het over jouw leven gaat, er maar één expert is. Dat ben jij! Alleen soms lukt het gewoon even niet alleen. En zit je voor je gevoel vast in (on)bekende patronen.

In mijn coaching ben ik respectvol, nieuwsgierig en waar nodig heel direct. In onze gesprekken maken we gebruik van jouw 4 typen van intelligentie:

IQ: brein
EQ: emoties
SQ: sociaal/spiritueel
FQ: lichaam.

Ze geven ons namelijk allemaal informatie die jou dichterbij je doel brengt.

Coachees werken graag met mij samen door mijn combinatie van daadkracht, rust, creativiteit en authenticiteit.


Wat levert 1-op-1 coaching nog meer op? 

  • Helderheid: Wie ben je en waar sta je. Wat vindt jij belangrijk, wat zijn je verlangens en wat drijft je om wel/niet actie te ondernemen.
  • Meer zelfkennis en inzicht: Je valkuilen, kwaliteiten, (beperkende) overtuigingen en triggers. Zodat je stappen durft te (blijven) zetten, ook al is het spannend.
  • Stap-voor-stap zelf realiseren wat je meer wil in je leven en in beweging komen richting meer rust, vrijheid, voldoening en plezier.
  • Vertrouwen op je intuïtie. Je weet waar je voor staat, durft hier keuzes in te maken met respect voor jezelf en richting een ander.
  • Waar nodig leer je wat jouw grenzen zijn, hoe je ze voor jezelf kunt stellen en waar je ´nee´ kan zeggen tegen onnodige ballast, zodat je weer ruimte ervaart.
  • Energie, focus en een sterk, veerkrachtig vertrouwen in jezelf om jouw leven te leiden zoals jij dat wil.
  • Lef, durven kiezen en actie ondernemen.
  • Gerichte aandacht voor jouw behoeftes, zodat je er beter kan zijn voor anderen.

testimonials

Ervaringen 1-op-1 coaching met Maaike 

Ervaring coaching Maaike Rijk

Zeer prettig! Ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen zonder dat er een oordeel geveld werd. De coaching heeft me inzichten en handvatten gegeven om mee verder te kunnen. Fijn om meer rust en daadkracht te ervaren.

Kim v.d. B.

Mirjam ervaring 1-op-1 coaching Maaike

Ik ben bewuster geworden van mezelf en de mensen om me heen. Het begin van een hele mooie weg. Waar ik 'moeten' omzet in 'willen'. Een weg met heel veel liefde voor mezelf en het stukje zelfvertrouwen dat met stapjes vooruit gaat.

Mirjam O. 

Ervaring Martin 1-op-1 coaching maaike

Maaike heeft mij met haar authentieke manier van "zijn" en haar manier van vragen stellen in beweging gezet. Ze geeft je het gevoel van rust en veiligheid, alles mag er zijn. Ze brengt je naar de kern en er ontstonden andere perspectieven. Met de inzichten die ik kreeg kwam ik eindelijk in actie en heeft ze me op een bijzondere manier ondersteund.


Maaike: Je straalt uit I CARE!

Martin J.

Ervaring 1-op-1 coaching Maaike

Het meest bijgebleven uit de coaching is stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken.

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties. Therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?

Nathalie V. 


Wandelcoaching, op kantoor in Rijen of digitaal


Onze coachingsgesprekken vinden plaats in de bosrijke omgeving van Rijen (NB). Hoewel ik beschik over een knus kantoor kiezen steeds meer coachees voor wandelcoaching. Ze ondervinden daarmee vrijwel direct dat beweging in je lijf ook meer beweging in je hoofd geeft: je praat makkelijker over dingen die anders lastig voelen. Én de natuur geeft direct een gevoel van meer ontspanning en ruimte. 

Is je reisafstand groot, dan verdelen we de coaching tussen off- en online.


Hoe verloopt een coachingstraject 

1. Kennismaken


Niet iedere coach ‘past’ bij je.  Een goede klik is dan ook noodzakelijk voor een succesvolle coaching. Ook kan ik me voorstellen dat je, voordat je van start gaat, zeker wilt weten of coaching aansluit op wat je zoekt.

Een kennismaking is vrijblijvend en vindt plaats met een boswandeling, online of op mijn kantoor in Rijen.

2. Reisplan/doel


Jouw coachingstraject start met het opstellen van jouw einddoel en plan.

Door dit gewenste resultaat vast op papier te creëren, maak je het duidelijker voor jezelf wat je wil, wat je uitdagingen zijn en wat jij gaat ondernemen. Ook toetsen we zo gedurende het coachingstraject of we op de goede weg zijn.

3. Coaching


Een traject bestaat uit 6-10 gesprekken verspreid over 3-6 maanden. Tussendoor is er waar nodig contact via mail of telefoon.

Veel van je leerproces vindt plaats buiten de coachings a.k.a. in life! De periode tussen onze gesprekken neemt steeds verder toe, omdat je steeds bewuster bent en daarnaar handelt.

4. Successen vieren


Gedurende het hele coachingstraject staan we bewust stil bij leermomenten.

Elke stap die je maakt is er eentje om trots op te zijn of geeft nuttige informatie waar we van kunnen leren in het proces. 

Aan het einde van ons coachingstraject kijken we terug en vieren we jouw buitengewone resultaten!


Aan de slag met 1-op-1 coaching?  


"To kick ass you must first lift up your foot" 


1-op-1 coaching kan spannend voelen en een goede klik met een coach is belangrijk. Daarom bied ik je de mogelijkheid om eerst kennis te maken en al je vragen te stellen, voordat we besluiten te gaan samenwerken. Het enige dat jij hoeft te doen, is mij een berichtje sturen.


Plan vandaag nog een gratis kennismaking


Je naam
E-mailadres
0 of 350

Veel gestelde vragen

Wat houdt een ICF certificering in? 

Een ICF Professional Certified Coach heeft minimaal 150 opleidingsuren gevolgd bij een geaccrediteerde coachingsopleiding, in mijn geval, Co-Creatie. Daarnaast heeft hij of zij minimaal 500 ervaringsuren als transformationeel coach, een schriftelijk, mondeling en Internationaal examen afgelegd en minimaal 10 uur aan mentorcoaching gehad. Na het behalen van de certificering moet een PCC coach iedere 3 jaar diens accreditatie vernieuwen, hiervoor zijn CCE's nodig (studiepunten). Hiervoor volg ik jaarlijks verschillende trainingen om mijn kennis te verdiepen en verbreden. 


Het beroep 'coach' is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich coach kan noemen. Wanneer je kiest voor een ICF gecertificeerde coach weet je dat deze is opgeleid om zowel ethisch als vakinhoudelijk professioneel te werken. 

Hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Hoeveel gesprekken je nodig hebt, hangt af van je coachingsvraag en is voor iedereen verschillend. Gemiddeld gezien zijn 6 tot 10 gesprekken voldoende om duurzame resultaten voor de toekomst te boeken.

Met wat voor methodiek werk je?

In mijn coachingsgesprekken kijk ik vooral wat er past bij jouw vraagstuk en bij jou, waarbij ik geen vaste methodiek hanteer. Vanuit mijn opleidingen en trainingen beschik ik over verschillende tools die ik in kan zetten; van NLP tot meer energetisch werk. Deze zijn echter dienend en niet leidend.

In ieder gesprek ondersteun ik je in het helder krijgen van je coachvraag en je gewenste resultaat. Tijdens onze gesprekken stel ik veel vragen, reflecteren we en werken we samen om jouw vraag te beantwoorden en om te zetten in acties. In mijn gesprekken hanteer ik daarnaast de ethische richtlijnen van het ICF. 

Zijn onze coachingsgesprekken vertrouwelijk?

Ja. Hoewel ik als coach geen beroepsgeheim heb en dus strafbare feiten moet melden, is de basis van onze relatie veiligheid en vertrouwen. Dit betekent onder andere dat ik je naam en en de inhoud van onze gesprekken nooit zal delen met anderen. Voel je echter vrij om jouw ervaringen met coaching en met mij als coach te delen met wie je maar wilt.

Betaald jouw werkgever de coaching? Dan vindt evaluatie (indien gewenst) enkel procesmatig plaats, inhoudelijk is dit tussen jou en je werkgever.

Maaike Rijk ICF PCC gecertificeerd coach
Insert Content Template or Symbol

Meer lezen?

Dit zijn de populairste artikelen op dit moment