Hey, ik ben Maaike

Transformationeel coach & Trainer

Mijn naam is Maaike, transformationeel coach & trainer met een voorliefde voor natuur en beweging. Ken je me wat beter of werkte je al met me samen dan omschrijf je me waarschijnlijk als rustig en tegelijkertijd stoer, daadkrachtig en scherp, oprecht en creatief.

Internationaal Gecertificeerd

 + 500 coachingsuren

outdoorliefhebber

boeken-nerd

Na ruim 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in marketing en communicatie startte ik in 2012 mijn eerste onderneming.  Twee jaar later volgde een 2de onderneming, LoveFitFood, op het gebied van leefstijl, voeding en sport. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met coaching. En dat was als een jas die ik aan deed. Inmiddels ben ik ICF gecertificeerd transformationeel coach, organiseer ik outdoor retraites en coachevents, geef ik bedrijfstrainingen, coach ik teams, leid ik andere coaches op en ben ik gediplomeerd Strength  & Conditioning trainer.

Verder ben ik gek op Danny, Poes Puck, zware en lichtere metalen ( tillen, luisteren en maken (EP 2021)), reizen, adventure races, boeken lezen, schilderen, hiken, survivalruns, fikkies stoken, koken en… jurkjes!

Rust in je kop. Actie in je kont. Vrijheid in je leven.

Dat is wat ik iedereen gun.

Ik ondersteun mensen die voelen dat ze anders willen, maar het niet doen, in beweging te komen. Dat doe ik door je bewust even stil te laten staan, in je hoofd en lijf, om te zien en ervaren waar je jezelf gevangen houdt en waar je krachten liggen om je vervolgens uit te dagen en te ondersteunen in het creëren van wat je daadwerkelijk wil.

“Als je in beweging komt, dan ontstaat er energie, groei en plezier”

Waarvoor kun je bij mij terecht? 

1-op -1 Coaching

Transformationele coaching gericht op gedragsverandering vanuit jezelf. Ik ben opgeleid door Intention, 1 van de 5 coachopleider in Nederland die ICF ACTP gecertificeerd is. In mijn coachings werk ik volgens de ICF Code of Ethics en de Core Competenties. Op dit moment ben ik PCC gecertificeerd (+150 opleidingsuur, +500 coachingsuren, mondeling, schriftelijk en ethisch examen, +10 uur mentorcoaching) en volg ik regelmatig relevante cursussen en trainingen om jou nog beter te kunnen ondersteunen. 

 

Outdoor coachingsweekenden en retraites

Midden in de natuur, zonder telefoon, maar volop in verbinding. Regelmatig trek ik met kleine groepen erop uit om te reflecteren, leren en het avontuur met jezelf en elkaar aan te gaan. 

 

Coachopleidingen - en trainingen

Als trainer ben ik werkzaam bij Intention, Centrum voor Leiderschap en Coaching waar ik anderen opleid in coachende vaardigheden of tot gediplomeerd en gecertificeerd coach.

Personal training

Wil je naast mentaal ook fysiek (meer) in beweging komen. Een gouden combinatie! Als gediplomeerd Strength & Conditioning trainer (met een voorliefde voor klimmen en klauteren) kijk en denk ik met je mee welke vorm van training bij jou, je doelen en je huidige niveau past. Volg Personal training in combinatie met een coachingstraject voor een nog duurzamer resultaat. Met personal training wordt je namelijk niet alleen fitter en gezonder, je bouwt vertrouwen en leert véél over jezelf, waar je in je dagelijks leven mee verder kan.  

 

Dit zeggen anderen over Maaike

Bianca over Maaike

"

Maaike is een topcoach! Ze weet je te raken en je in te laten zien waarom het niet gaat zoals jij zou willen dat het gaat. Wat zijn je belemmerende overtuigingen? Wat zegt het stemmetje in je hoofd? Wat zegt je hart? Wat wil je echt? Het is een zoektocht, een reis, een avontuur. Het antwoord en de eindbestemming ligt uiteindelijk in jezelf en Maaike weet dat feilloos naar boven te brengen. Ik ben dankbaar dat ik Maaike heb ontmoet en dat onze paden elkaar kruisten.


Bianca K. Ambulance verpleger

Martijn over Maaike

"

Ik heb Maaike leren kennen als een van de krachtigste coaches in het vakgebied. De manier waarop ze mij een gevoel van veiligheid geeft is ongekend. Dit doet ze door het stellen van respectvolle, open vragen waarbij aandacht is voor je grenzen. Door haar coaching heb ik stappen gezet die me zonder haar nooit gelukt waren. Zij heeft mij zelfs geïnspireerd om zelf een coachingsopleiding te volgen.


Martijn D. Defensie

Hoe ik mezelf jarenlang gevangen hield

Aan de buitenkant lijk je echt je shit voor elkaar te hebben…Maar van binnen voelt het anders

Dit was precies het punt waar ik ruim 9 jaar geleden stond. Een goede baan in de marketing, dito auto, huis, jarenlange relatie, vaak op vakantie, sportief. Iedereen om me heen had het idee dat ik al mijn schaapjes ruim voor mijn 30ste op het droge had en vet gelukkig was.

Maar ik was vooral HEEL ERG MOE.

Alleen had ik toen nog geen idee waar écht van.

Je lat ligt hoog

Hoe vaak heb jij dit iemand tegen je horen zeggen? En wat was jouw reactie? Onzin? Geen idee? Of “klopt”, om vervolgens weer verder te gaan?

Regelmatig kreeg ik hem naar mijn hoofd geslingerd. Toen had ik echt géén idee waar ze het over hadden. Iets in mij zei dat het nog lang niet lukte zoals ik het wilde, mijn hoofd was een grote denkbrei en ik voelde me vaak zelfs lui, dus wat nou ‘hoge lat’.

Keihard de verkeerde kant op werken

Mijn hele leven was ik al gewend te knokken en op m’n tanden te bijten. Als jong meisje werd ik seksueel misbruikt, was ik een enigszins outsider op school en in mijn tienerjaren droeg ik deels de zorg van ons gezin en logeerde ik bij anderen toen mijn moeder kampte met zware depressies en de wil om te leven.

Ik bouwde voor mezelf de overtuiging dat ik sterk moest zijn en dat er weinig hulp en veiligheid is. Als iets niet veel moeite kostte, was het vast niet goed, ik was verward door alles wat ik voelde, wilde alles om me heen begrijpen, controle houden en de pijn bij anderen wegnemen.

In mijn leven probeerde ik alle ballen hoog te houden. Loste ik problemen op. Voelde ik me voor steeds meer dingen verantwoordelijk. Uitspreken wat je voelde of er überhaupt bij stilstaan had ik nooit geleerd. Door harder te werken, door meer mijn best te doen voor iedereen zou het vast beter worden.

In de loop der jaren werd ik een ster in het balanceren op ‘randje burn-out’. Totdat mijn relatie van 12 jaar ‘not so fairytale like’ eindigde. Kort daarop verloor ik mijn baan, door de break-up mijn huis en in de tijd die volgde liep ik telkens tegen dezelfde muren op…

Ik was niet meer moe, ik was UITGEPUT.

Waar zeg je ‘ja’ tegen?

Terwijl ik lag te janken op bed besloot ik: Ik ben er klaar mee. Klaar om mezelf tegen te werken. Klaar om teleurgesteld te zijn. Klaar om me onzeker te voelen. Klaar om me te verstoppen. Klaar om als shit behandeld te worden. Dit is niet wie ik ben en waarvoor ik hier ben.

Die dag zette ik mijn eerste stap om het leven te leiden dat ik wilde. Om JA te zeggen tegen mezelf. Een ontdekkingsreis die ik tot op de dag vandaag voorzet.

Ik weet niet hoe jouw leven er op dit moment uit ziet, maar het feit dat je nu nog aan het lezen bent, vertelt me dat je iets in mijn verhaal herkent:

Het vast zitten en ‘moe’ zijn

Perfectionisme

  Jezelf over verantwoordelijk voelen (zelfs voor de gevoelens van een ander)

Het wegcijferen en onzeker zijn

Uitstelgedrag en overdenken

Overpresteren

Maar ook de wens om het anders te doen

Daar ondersteun ik je graag in. Want ik weet hoe eng en onwaarschijnlijk het kan voelen.

En, hoewel het even heel confronterend kan zijn wat je ziet als ‘het licht aangaat’ of je een volgend stapje gaat zetten: Vertrouw me, het is de moeite waard!

Zet vandaag je 1ste stap!

Voor iedereen is het proces naar verandering anders, wat echter ALTIJD nodig is, is een eerste stap. Dus, wat je ook wil, wat wordt jouw eerste stap? Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking voor 1-op-1 coaching, pas de tips uit één van mijn blogs toe óf download hieronder het GRATIS e-book!

 


Insert Content Template or Symbol

Meer lezen?

Dit zijn de populairste artikelen op dit moment